Humanitárius akció

fotó: REUTERS/Yannis Behrakis

A Saharun egyik célja minden évben a futam útvonalán található afrikai országok rászorulóinak megsegítése. Minden csapatnak saját lelkiismeretére van bízva, hogy mit és mennyit hoz. A Vitéz Kürtős Team igyekezett kivenni részét ebből az akcióból, ehhez partnereket kerestünk és együtt több gyűjtési akciót is elindítottunk.

Humanitárius partnereink és akcióik:

Vitéz Kürtős | www.vitezkurtos.hu

2012. február 1. - március 7. között, állandó és ideiglenes sütőházainkban (helyszínek a honlapunkon) eladott minden egyes eredeti, faszénparázson sült kürtőskalács árából 15 Ft a tunéziai abba az adomány keretbe került, amelyet gyógyszervásárlás céljára adtunk át Tuniszban az Afrikai-Magyar Egyesület képviselőjének.

Fitness Factory | www.fitnessfactory.hu

Megunt edzőruhák, sportcipők gyűltek a Fitness Factory-ba! A február végéig összegyűlt adományokat a Vitéz Kürtős Team elvitte Tunéziába és átadta az El Houda Wed Ellil Általános Iskola képviselőinek. Ezen felül a Fitness Factory futball labdákat is adományozott, amelyet a túránk folyamán tunéziai gyerekeknek adtunk.

Bluechip.hu | www.bluechip.hu

Használt, de működő PC alkatrészeket, perifériákat gyűjtött a Bluechip.hu. A beérkezett alkatrészekből működő PC-ket raktak össze, amelyeket a Vitéz Kürtős Team eljuttat egy tunéziai iskolának. ezen kívül bármilyen elektronikai hulladékkal segíthettek a Bluechip.hu vásárlói, ha azokat bevitték a Váci út 102 alatt működő üzletbe. Minden beérkezett elektronikai hulladékot lemértek a Bluechip.hu munkatársai és kilogrammonként 50 Ft-ot utaltak a gyógyszer alapba.

MÜTF Oktatási Központ, Székelyudvarhely | www.mutf.ro

A MÜTF számítógépeket és tanszereket adományozott a tunéziai iskola számára.

Hargita Line, Székelykeresztúr | www.hrline.ro

A szponzori megállapodásnak megfelelően a Vitéz Kürtős Team kiemelt támogatója a támogatási összeg egy részével járult hozzá a gyógyszervásárlási alaphoz.

Udvarhelyi Fiatal Fórum | www.uff.ro

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum, Vass Orsolya alelnök koordinálásával, a diáktanácsokkal együttműködve adománygyűjtési akciót indít székelyudvarhelyi középiskolákban. Ennek keretén belül a diákok egy-egy füzettel, tollal, ceruzával, festékekkel vagyis alapvető tanszerekkel segíthetnek tunéziai diákoknak.

Hotel Küküllő ***, Székelyudvarhely | www.kukullo.ro

A szponzori megállapodásnak megfelelően a Vitéz Kürtős Team kiemelt támogatója a támogatási összeg egy részével járult hozzá a gyógyszervásárlási alaphoz.

Orbán Balázs Gimnázium, Székelykeresztúr | www.obg.ro

A gimnázim diáktanácsa a diákok bevonásával tanszereket gyűjtött az afrikai gyerekek számára.

Dacia Klub Magyarország | www.daciaklub.hu

A Klub felhívást intézett tagjaihoz, a klub számlájára lehetett pénzadományokat utalni. Az összegyűlt összeget az indulás előtt átadták a Vitéz Kürtős Teamnek. Az adomány a gyógyszervásárlási alapba került.

Csipike Könyvesbolt, Székelykeresztúr

Tanszerekkel járult hozza a humanitárius akcióhoz.

A fenti humanitárius partnereink segítségével 5 számítógép, 4 doboz tanszer, egy doboz edzőruha, 18 darab futball labda, valamint 700 euró készpénz gyűlt össze. Mivel az eredetileg tervezett kamion mégsem jött velünk Tunéziába, a Daciába pedig minden nem fért el, a szállításba a verseny többi résztvevője is segített.A szicilíai kényszerpihenő miatt az adományok átadására március 11-án vasárnap került sor a tuniszi Hotel du Park előtt. Ott várt minket a Tunéziai - Magyar Üzleti Tanács képviselője, Iványi Jüfán Mimi valamint az El Houda Wed Ellil Általános Iskola igazgatója és aligazgatója. Ezen intézény kapta ugyanis a csapatunk által összegyűjtött számítógépeket, tanszereket, ruhákat. Hazatértünk után az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) eljuttatta hozzánk az igazgató úr köszönő levelét.A gyógyszerekre összegyűjtött pénzt Iványi Jüfán Mimi (a felső fotón a jobb oldalon) elvitte Sousse-ba, ahol megvásárolta a gyógyszereket és átadta azokat Sousse egyik peremkerületében, Bouhsinában egy mozgássérült, illetve fogyatékos gyermekek oktatására szakosodott intézetnek.

fotó: afriport.hu

fotó: afriport.hu

A megvásárolt gyógyszerek listája alább tekinthető meg:

Köszönjük a humanitárius partnereinknek, hogy részt vettek ebben az akcióban, hogy velük együtt segíthettünk. Nekik köszönhetően a Vitéz Kürtős Team vitte a legtöbb adományt Tunéziába a Saharun Adventure 2012 résztvevői közül. Közös jótékonykodásunkat a rendezők egy különdíjjal jutalmazták: