Vitéz Kürtős Team

Vitéz Kürtős Team

A Vitéz Körtős Team 2011-ben jött létre, amikor Bálint Gáspár és Bálint F Gyula benevezett a Saharun Adventure afrikai off-road autós jótékonysági kalandtúrára. Ezt több közös kaland is követte, követi, a felkészülésben pedig segítségünkre vannak a Vitéz Kürtős alkalmazottai is, azok a fiúk, lányok, akikkel Ön is találkozhat, amikor a Vitéz Kürtős sütőházainál kürtőskalácsot vásárol. Mára ők is csapattagok – ki aktívan részt vesz, ki csak a háttérből támogatja céljainkat: a sport fontosságának hangsúlyozása és a jótékonykodás mellett az utazások, a különböző sportversenyek és kihívások révén eljuttatni a kürtőskalács, valamint az erdélyi konyha hírét a nagyvilágba.

Túráink elsősorban a Vitéz Kürtős támogatásával valósulnak meg – innen a csapat neve –, amely brand nem csak az igazi, faszénparázson sült kürtőskalácsot kínálja, hanem különleges élményt és időutazást az ízek világába.

A alapcsapat összetétele a következő:

Bálint Gáspár

1976-ban született Székelyudvarhelyen. Üzletember, bár 1999-ben mérnöki diplomát szerzett a Kolozsvári Műszaki Egyetemen Finom Mechanika szakon.

Több cég tulajdonosaként Romániában és Magyarországon is az FMCG vállalkozások terén szerzett tapasztalatokat. 2004-ben alapította magyarországi cégét, ő a Vitéz Kürtős brand megálmodója és megalkotója, amely mára olyan kürtőskalács márkává nőtte ki magát, amelyet országszerte ismernek!

2009 óta sportol rendszeresen: fut, úszik, bringázik. Több amatőr versenyen szerepelt: az E.ON Délibáb Mountain bike Maraton és Bringatúra Hortobágyon, BSI Velencei Tóúszáson vagy a KÉKES CSÚCSFUTÁSon.

2011-ben részt vett Erőss Zsolt csapatával a Kilimandzsáró hegymászó túrán, melyet sikeresen teljesített. Ugyanakkor Defendo Hard target vizsgával is rendelkezik.

Világutazó, négy kontinens 26 országában járt. New York, London, Párizs, Prága, Nápoly csak néhány a nyugati világ városai közül, ahol megfordult, de járt a balkán, illetve a közel és távol kelet országaiban is, mint: Törökország, Görögország, Horvátország, Tunézia, Egyiptom, Jordánia, Marokkó, Kenya, India, Thaiföld és a tengerentúli Kubában.

Bálint F Gyula

1973-ban született Vajdahunyadon, ahonnan 9 éves korában költözött családja Székelykeresztúrra. Formatervező, diplomáját a Kolozsvári Képzőművészeti Egyetem Design szakán szerezte 1998-ban.

2000-től él Budapesten. 2004-ben és 2005-ben gokart versenyeken indult, 2005-ben a Pénzes Kart Teammel megnyerte az I. 24 órás Gokart Maratont Máriapócson. Két évvel később az Arrows Kart Team tagjaként kategória győzelmet illetve összesített harmadik helyet szerzett a Kakucsringen megrendezett II. 24 órás Gokart Maratonon.

2004-től sport fotósként és autós újságíróként tevékenykedik, 2005-ben készítette el a jelenlegi AUTOKART | autósport és gokart lapcsalád első tagjaként, a gokartmagazin.hu portált, amit 2007-ben a gyorsasagimagazin.hu (ma gyorsasagi.hu címen az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság hivatalos oldala) követett. A lapcsalád azóta hat tagúra bővült.

2009. őszétől 2011. januárig a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gokart Munkabizottságát vezette.

Az autósport mellett szabadúszó grafikusként, webes programozóként, színházi fotósként tevékenykedik.

Gyakorlott utazó, túrázó, baráti társaságának évek óta stabil nyári programja a hegyi túrázás. Eddig összesen 27 országban fordult meg.


Iron Man 2015, Budapest


Tour de Ring 2015, Hungaroring


A Duna 2860 túra céljában, a Fekete-tengeren


Spartan Race 2015, Hungaroring


Korcsolya 2014.


Bécs-Budapest kerékpártúra a Duna 2860 jótékonysági kajaktúrához csatlakozva.


28. SPAR Budapest Maraton váltó (Donka Attila vendégszereplésével)


Nike Budapest Félmaraton váltó (Kersner Noémi vendégszereplésével)


24 órás Bringa Maraton


Scooter Tour de Corse 2013.


Újra korcsolyán a csapat


El Camino 2012.


Balaton bringatúra


A Tisza-tó körül


Dunakanyar bringatúra.


A Vitéz Kürtős Team a Nagy-Szánáson.


Saharun Adventure 2012.


Korcsolyázás a Westend tetején


Gokartozás a G1 Kart Centerben


Gáspár a Kilimandzsáró csúcsán, Tanzániában, 2011. februárjában.