A forrásoknál

2014. június 5. 08:26 | írta: Bálint F Gyula | fotó: a szerző, Mihálydeák Antal

Útra kelt a Vitéz Kürtős Team, hogy Németországból a Dunán leevezve eljusson a Fekete-tengerig.

Kialvatlan éjszaka és hajnali indulást követően csapatunk már Salzburgban fogyasztotta el az ebédjét, mielőtt tovább indult volna a Fekete-erdő felé.


Fekete-erdei táj

Az előzetes információk a helyi esőkre vonatkozólag egyelőre igaznak bizonyulnak, az úton több zápor-zónán is áthaladtunk, akkor is esett, amikor Donaueschingenbe értünk. Először csak átmentünk rajta, hiszen a Breg és Brigach patakok forrásainál is szerettünk volna felvenni pár snittet, készíteni pár fotót. Ez végül sikerült is, még egy szivárvány is becsúszott, sőt az út mellett legelő lámákat is láttunk.


A Breg forrásánál


Szivárványt láttunk


Lámák Németországban?

Érdekes egybeesést fedeztünk fel a Breg forrásnál, ehhez azonban el kell mondjam, hogy hosszas tanakodás és ötletelés után a Vitéz Kürtős Team kajakja az IRMA nevet kapta. Így hívják ugyanis Gáspár nagymamáját és édesanyját is, akitől a kürtőskalács-sütés ötlete származik, és az eredetileg családi vállalkozás elindítása is nekik köszönhető. Nos a Breg forrásánál egy kőbe vésett felirat állít emléket annak az Irma Oehlein-nek (és Ludwig Oehlein-nek), a Duna (valójában a Breg) forrás felfedezőinek.


Emlékmű a Breg forrásánál

Visszaérve Donauechingenbe megvásároltuk a vacsorának és reggelinek valót, majd elautóztunk a Ried-tó mellé, ott találtunk ugyanis a közelben kempinget. A Riedsee Camping kulturált fűvel fogadott, felhúztuk a sátrakat, megvacsoráztunk, majd eltettük magunkat másnapra. Hűvös éjszakának ígérkezett.

Sajnos az internet-elérésünk egyelőre pocsék, ezért máris csak pár napos késéssel tudunk anyagokat feltölteni. Ezért elnézést kérünk.

Cimkék: breg brigach donaueschingen duna2860 kajak