Tour de Ring 2016.

2016. július 23. 00:56 | írta: Bálint F Gyula

A Vitéz Kürtős Team idén nem hat fővel és nem a 24 órás, hanem a körülmények miatt, egy fővel, a 24 körös kerékpárversenyre nevezett a Hungaroringen.

A tavalyi részvétel után az idén is el szerettünk volna indulni a Tósport szervezésében megtartott 24 órás bringa maratonon. Tervünket azonban sajnos áthúzta az, hogy július első hétvégéjén a Balatonon is rendeztek egy versenyt, így nem tudtuk kibérelni a neonzöld Specialized-eket. Persze bármilyen színű jó lett volna, de ez most sajnos nem jött össze. Más lehetőség híján, és hogy nem maradjunk az idén sem hungaroringi élmények nélkül, Gáspár benevezett a vasárnap délelőtt elrajtoló 24 körös versenyre. Én pedig a Spartan Race-hez hasonlóan fotóztam, videóztam.Eredetileg én is biciklivel mentem volna ki, hogy gyorsabban közlekedhessek a szervizúton, de sikerült reggel elaludnom, így autóval is épp, hogy időben értem ki a ringre, hogy elkaphassam a rajtot. A nem egészen három óra, amíg a 24 körös verseny tartott, gyalog nekem összesen másfél körre volt elég.
Az időjárás a tavalyihoz hasonlóan alakult, azaz most is igen meleg volt a mogyoródi teknőben.Hetven kerékpáros vágott neki a 105,144 kilométernek, amit végül 23-an tettek meg, hiszen a lekörözött versenyzőket is leintették azt követően, hogy az első helyezett célba ért. A győztest Pápai Ádámnak hívják, és a Postás S.E. színeiben versenyzett. A második helyen a temesvári Cattapan Danielt, a harmadikon pedig Baranyi Dánielt intették le. Ők hárman korosztályos győzelmet is arattak, sorban az U23, senior és felnőtt korosztályokban.

LETÖLTÉS: Eredmények (PDF)Gáspár is sikeresen célba ért a komoly emelkedőkkel nehezített, újraaszfaltozott magyar Formula 1-es pályán. Az általa megtett 18 verseny + 1 levezető kör már csak azért is elismerésre méltó, mert a tavalyi versenyen egyhuzamban 4-5 köröket mentek a Vitéz Kürtős Team versenyzői, melyek után két, két és fél órát lehetett pihenni. A pihenés azonban most a levezető kört követően sem kezdődhetett el Gáspárnak, ugyanis a beakasztós biciklis cipőt lecserélte egy futócipőre, és közölte velem, hogy akkor most elmegy futni egy fél órát."Most volt az első alkalom, hogy úgy tudtam nekivágni a versenynek, hogy már volt tapasztalatom, ismertem a pályát, ismertem a biciklit. 105 kilométer lett volna a verseny, nehezen ment, néha szél is volt, Úgy éreztem, hogy a végére lassultam. Az élmezőny többször lekörözött, és végül olyan 80 kilométer körüli távot tettem meg. Most pedig, mivel egy triatlon versenyre készülök, megpróbálok egy harminc percet futni."

Az idei, budapesti Iron Man versenyre a jövő hétvégén kerül sor, ott 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás és 21,1 kilométer futás vár a Vitéz Kürtős Team vasemberére.

Cimkék: hungaroring ironman kerékpárverseny tour de ring

Következő bejegyzés >