Újra Budapesten

2012. március 21. 20:24 | írta: Bálint F Gyula | fotó: András Tünde és a szerző

Március 20-án, dél körül a Vitéz Kürtős Team visszaérkezett Budapestre.

A túra kaland jellege az út utolsó napjaiban is megmutatkozott. Arról már az előző bejegyzésben írtam, hogy a tervezett 16:00 helyett 21:40-kor indult útnak a Grandi Navi Veloci hajója Tuniszból. Ez felborította azon tervünket, hogy hétfő estig elérjünk Triesztbe, ahol egy barátunknál terveztük tölteni az éjszakát.

A valamivel kevesebb, mint 23 órás hajóút sima tengeren indult, nyugodt éjszakánk volt. Reggelre felerősödtek a hullámok, de messze nem annyira, mint az odautunkkor. Szikrázó napsütés kísérte utunkat, ennek ellenére Szardínia szigetét csak alig-alig, Korzikát is az elején csak halványan láttuk.Aztán újra lement a nap, közeledtünk Genovához és elkezdődött megint a kiszállási procedúra. Papírt kitölteni, egy órával a kikötőbe érkezés előtt elhagyni a kabinokat, gyülekezni a megadott helyen, várni, amíg a parkoló szinteknek (négy van) megfelelően szólítanak, lebattyogni az autóhoz, bepakolni a hajóra felvitt csomagokat, várni, amíg a mögöttünk lévő autók szabaddá teszik az utat, lehajtani a hajóról, várni az útlevélvizsgálatra, várni a vámvizsgálatra.Miután kijutottunk a kikötőből, kerestünk egy pizzázót, ahol megvacsoráztunk, majd fél éjfélkor elindultunk hazafelé. Felváltva vezettünk és aludtunk és fél tizenegy körül elhaladtunk a Budapest helységnév tábla mellett. Előbb a Vitéz Kürtős Fashion Street-en lévő sütőházaihoz mentünk, majd a Hősök terére, hogy készítsünk pár fotót. Megérkeztünk.

Köszönjük a támogatóknak, a Vitéz Kürtősnek, az AUTOKART-nak, a Hotel Küküllőnek***, a Hargita Line-nak, a Dacia Klub Magyarországnak és az Autopress Simónak azt, hogy segítségükkel teljesíthettük ezt az utat.

Köszönjük az Eolex Productions-nak a kamerát, amellyel majd' négy óra anyagot rözítettünk az utunk során. Köszönet a tartalék alkatrészekért a Demaco Autócentrumnak és a Renault Hungáriának. Szerencsére egyikre sem volt szükség, bizonyosan azért, mert ott voltak velünk.

Köszönjük a túránk humanitárius partnereinek, a Vitéz Kürtősnek, a MÜTF Oktatási Központnak, a Hotel Küküllő***-nek, a Hargita Line-nak, az Udvarhelyi Fiatal Fórumnak, az Orbán Balázs Gimnáziumnak, a Bluechip.hu-nak, a Fitness Factorynak, a Dacia Klub Magyarországnak és a Csipike Könyvesboltnak, hogy az összegyűjtött illetve a felajánlott adományokkal segítettek a tunézia gyerekeken és hozzásegítették a Vitéz Kürtős Teamet a legjótékonyabb csapat különdíjhoz.

És köszönjük a csapat médiapartnereinek, a Príma Rádiónak, a Más Rádiónak, a Vox 88,6 FM-nek és az AUTOKART-nak, hogy helyt adtak és adnak a rólunk szóló híreknek.Adósok vagyunk még egy sorsolással:

15.000 Ft értékű Oázis Kertészetek vásárlási utalvány: Indy
10 alkalmas Fitness Factory fitnesz bérlet: kekek
Command & Conquer 4 Tiberian Twilight PC játék: Sanyi
5.000 Ft értékű Oázis Kertészetek vásárlási utalvány: Waquarnew
3 alkalmas G1 Kart Center gokart bérlet: dávid
5.000 Ft értékű Oázis Kertészetek vásárlási utalvány: willmenn
3 alkalmas G1 Kart Center gokart bérlet: kincsleső
Krusell GAIA Piros mobil tok: hobby2

Az ajándékok átvételéről a megadott elérhetőségen értesítjük a szerencséseket.

A Vitéz Kürtős Team honlapját továbbra is érdemes lesz figyelemmel kísérni, hiszen a túránk utóéletéről innen lehet majd tudomást szerezni. Az út során készült legjobb képekből kiállítást tervezünk, és a leforgatott videó anyagból is össze kellene állítsunk valamilyen nézhető formátumot. Ezek természetesen időigényesebb feladatok, így nem most azonnal kerül majd rájuk sor.

Cimkék: budapest genova hősök tere korzika