Mozgalmas márciusnak nézünk elébe

2014. március 3. 08:00 | írta: VKT | fotó: Mihálydeák Antal

Az őszi Kürtőskalács Fesztiválon bemutatott Bake'n'Roll parti kürtőskalács sütő szett egy nagyszerű eszköz ahhoz, hogy a legkülönbözőbb helyeken megkóstoltathassuk az emberekkel ezt az erdélyi csemegét. Most Németországba és Tunéziába visszük el.

Gáspár az év elejétől Frankfurtban képzi magát tovább az üzleti élet tudományában, és ha már ott van, megragadta a lehetőséget, hogy az új kollégáinak bemutassa a kürtőskalácsot. Amikor legutóbb itthon járt, kitaláltunk egy izgalmas hétvégi programot, amivel több legyet is ütünk egy csapásra.


Gáspár ellenőrzi a Kürtőskalács Fesztiválon a Nagy Közös Sütés előkészületeit.

Először van ugye a fent említett bemutató. Aztán, mint azt már tudjátok, van egy tervünk nyárára..., ami a Dunához kapcsolódik. És van egy másik tervünk is, amihez viszont beszélnünk kellene pár autógyár marketingesével...

Ezek tehát az összetevők, amiket összegyúrtunk, megfűszereztük egy jó kis időzítéssel, és a következő hétvégi program sült ki belőle:

Március 7, péntek:
Kürtőskalács sütés a EBS-n (European Business School), Oestrich-Winkel-ben.

Március 8. szombat:
Túra a Fekete-erdőben, a Berg és a Brigach patakok forrásánál, valamint Donauschingenbe, ahol ez a két, akkor már kisebb folyó összefolyik, hogy Duna néven tegyék meg az utat a Fekete-tengerig.

Március 9. vasárnap:
A 84. Genfi Autószalon megtekintése

A Genfi-tó mellől Gáspár visszatér Frankfurtba, Gyula pedig vonatra száll, és visszazötyög Budapestre. Nem sok ideje lesz azonban pihenni, hiszen kedden a Saharun Adventure sajtótájékoztatóján kell megjelennie, csütörtökön reggel pedig indul Afrikába.


Két éve, valahol a Zone Interdite-ben.

A cél ezúttal is Tunézia, de most nem Gáspárral és a Daciával, hanem a rendező csapatban, Ssangyonggal, sajtósként, fotósként. Ebből pedig az következik, hogy a Vitéz Kürtős Teamtől megszokott napi beszámolókat ezúttal majd a Saharun weboldalán olvashatjátok.

Sajnos 2012-ben még csak ötlet szinten létezett a Bake'n'Roll, így akkor csak az itthon megsütött kürtőskalácsot vihettük magunkkal az útra. Most viszont ott lesz a sütő, és reméljük, hogy akár több helyszínen is lehetőségünk lesz megkóstoltatni a helyiekkel finom, friss, meleg kürtőskaláccsal.

Még csak azt kell kitalálnunk, hogy honnan szerzünk bükkfaszenet a sivatagban...

Cimkék: afrika autószalon bake'n'roll frankfurt genf kürtőskalács saharun tunézia