Nagy fába vágtuk a fejszénket

2013. augusztus 7. 22:57 | írta: András Tünde

Idén őszre újabb kihívást találtunk magunkat... Bár most nem a sport vagy a túrázás valamely válfaját választottuk, de kalandban, izgalomban és szórakozásban legalább annyira részünk lesz, ugyanis belevágtunk az első Kürtőskalács Fesztivál szervezésébe!

Azt már tudjátok, hogy a Vitéz Kürtős Team szereti összekötni a kellemest a hasznossal, hisz eddigi kalandjaink során a túráink alatt világot láttunk, és jótékonykodtunk is. Ezúttal inkább agytornára neveztük be magunkat, amikor kitaláltuk az első Kürtőskalács Fesztivált. Most a világból hozunk egy darabot Budapestre, a Városháza Parkba: Erdélyt, azáltal, hogy megmutatunk egy kis szeletet a székely kultúrából.


Itt a finom kürtőskalács...

A fesztivál ötletét az adta, ami eddig is a filozófiánk volt: megédesíteni az életet ízzel, élménnyel, összehozni az embereket, és értéket közvetíteni a hagyományok kreatív újragondolásával. Ezt tette Gyula és Gáspár is, amikor kitalálták, hogy megalkotnak egy olyan kis sütőt, és hozzá a kellő felszerelést, amelyen bárki elkészítheti a saját kürtőskalácsát, és amelyet a világ minden tájára eljuttathatunk, és bárhol használhatják azt.


Kürtőskalács sütés Monte Carlo felett

A fesztivál apropója tehát, mindamellett, hogy a kürtőskalács lesz a fókuszban, és megtudhattok mindent erről az egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomságról, az is, hogy egy nagy közös kürtőskalács sütéssel, melyre az előzetesen regisztráló családok és baráti társaságok, a titkos Vitéz Kürtős recept alapján maguk készíthetik el kürtőskalácsaikat, bepillantást nyerve ezáltal a sütés kulisszatitkaiba, felállítsuk a "Kürtőskalács egyszerre sütés rekordját"!

Ezért idei jelmondatunk: "Sirítsd és pirítsd a saját kalácsod!"

Természetesen jelen lesz az eredeti kürtőskalács a Vitéz Kürtős számtalan íz, méret és forma variációjában, de kóstolhattok igazi kürtőskalács ínyencségeket is, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, Csokicseppes Kürtőskalács, vagy Kürtős Csapágy. Emellett készülünk újdonságokkal is, mint a teljeskiörlésű lisztből, vagy glutén-, és laktózmentes alapanyagokból készült kürtőskalács.


A Vitéz Kürtős Team néhány tagja

Tehát szorgalmasan dolgozunk azon, hogy igazi fesztivál hangulatot varázsoljunk, melyben az egész Team kiveszi majd a részét, szervezünk koncerteket, lesz sok-sok érdekes kiegészítő program, mint például a Székelyföldi Legendárium foglalkoztató sátrak, mesterségbemutatót végző kézművesek, ínyenc gasztró fogások, játék és még több meglepetés.

Nem maradhat el továbbá a Vitéz Kürtős Team élménybeszámoló előadása sem. A tavalyi és idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismertebb nevén Tusványos után, Budapesten is élőben mesélünk majd a Saharun Adventure-ön és az El Caminón átélt kalandjainkról.

A részletes programról, és a fesztivál híreiről folyamatosan tájékozódhattok:
http://www.kurtoskalacsfesztival.hu
http://www.facebook.com/KurtoskalacsFesztival


Várunk szeretettel!

Vitéz Kürtős Team

Cimkék: budapest erdély fesztivál kürtőskalács kürtőskalács-sütő október városháza park