Megmásszuk?

2013. június 5. 09:00 | írta: Bálint F Gyula | fotó: Olivier Rochette

A jövő héten újra érdemes lesz naponta benézni a Vitéz Kürtős Team honlapjára, ezúttal egy korzikai motoros és hegyi túráról olvashattok majd napi beszámolókat.

A terv röviden a következő:

Vasárnap éjjel indulunk Budapestről, hogy hétfőn délelőtt pár órát eltölthessünk Firenzében. A kompunk 14:15-kor indul Livorno-ból, négy óra alatt szeli át a Toszkán tengert. Miután megérkeztünk a szigetre, Bastia-ból átautózunk Calviba.

Kedden Calviban robogókra ülünk. Kicsit visszafelé haladunk L'ile Rousse irányába, majd délre fordulva a hegyek felé vesszük az irányt. Rövid időt eltöltünk Corte-ban, a régi fővárosban, majd a Lozzi-ban található kempingben éjszakázunk.Szerdán kemény napunk lesz, hiszen azt tervezzük, hogy felmászunk Korzika csúcsára, a 2706 m magas Monte Cinto-ra. Felfelé 5-6, lefelé 3-4 órás utat jósolnak a túraleírások. Este újra robogóra ülünk és legurulunk Portóba, ahol egy tengerparti kempinget néztünk ki szállásnak.

Csütörtökön többször is eltávolodunk a tengerparttól, Cargése és Ajaccio után felmegyünk a Tolla-tóhoz, majd Propiano érintésével jutunk el Sarténe-be, ahol megszállunk.

Péntekre a sziget déli fertálya jut. Bonifacio és Porto Vecchio a két legjelentősebb tengerpati település, amit érintünk, majd újra felmegyünk a hegyekbe, hiszen a Bavella-hágón keresztül érjük el az esti kempinget Sari Solenzara-ban.

Szombaton délelőtt még rövid ideig a tengerparton haladunk, majd az Inzecca-szoroson keresztül újra érintve Corte-t visszatérünk Calviba. Este autóba ülünk és átmegyünk Bastia-ba, ahol az utolsó éjszakát töltjük.

Bastiára a vasárnap délelőtt marad, de az sem kizárt, hogy meglátogatjuk a közeli Patrimonio-ban található borospincéket. A komp 13:30-kor indul vissza a kontinensre.

A csapat ezúttal öttagú, Gáspár, Gyula, Imi és Sztoji motoroznak, Tünde pedig az előörs szerepet vállalta magára, autóval előttünk járva megkeresi az esti szállásokat, és bevásárol a közösen elkészítendő vacsorákhoz.


Vasárnap tehát indulunk, az első képes beszámolók hétfő este várhatók.

Cimkék: korzika monte cinto