Robogóval Korzikán

2013. június 9. 08:00 | írta: VKT | fotó: Bálint F Gyula

Mintegy másfél éve indult a Vitéz Kürtős kürtőskalács házhozszállítás szolgáltatása, a motoros futárok most a francia szigeten is gyakorolhatnak.

Ma éjjel indul útnak délre a Vitéz Kürtős Team, hogy bejárja a rallye világbajnokság egyik ikonikus helyszínét is adó szigetet. A mostani csapat két tagja, Sztoji és Imi időnként Budapesten is motorra pattan, hiszen az mellett, hogy kürtőskalácsot sütnek, az ő feladatuk a házhoz rendelt kalácsok kiszállítása is. Jó időben a cég Piaggio Liberty-je szolgál futármotorként, ha esik (vagy éppen tél van), akkor egy Citroen Berlingo teljesít szolgálatot.



Gáspár is rendszeresen robogózik, ő egy Vespával jár-kel Budapesten. Egyedül Gyula az, aki új a műfajban. Úgy tízenegynéhány évvel ezelőtt ugyan már vezetett egyszer Babettát és Simsont, de azóta „hanyagolta” a motoros kétkerekűeket. Természetesen felelőtlenség lett volna ennyi tapasztalattal belevágni egy ilyen túrába, ezért az elmúlt napokban ő is hozzáadott több, mint 200 kilométert a Piaggio futásteljesítményéhez. A tegnapi záporban is motoron ült. Éppen befejezték Sztojival a fotózást a Duna parton, és hazaindult, amikor leszakadt az ég.



„Elindultam hazafelé, de 100 méter alatt bőrig áztam. Behúzódtam egy erkély alá a Csalogány utcában, várva, hogy elálljon az eső, de a budai oldalról lecsorgó esővíz lassan körülvett, és már a járdán is legalább 10 centisre nőtt. A cipőmet a hátizsákba tettem és mezítláb jutottam ki a szorult helyzetből.”

Reméljük, hogy Korzikán nem lesz hasonló élménybe része a csapatnak, hiszen nem kellemes bőrig ázva 50-60 km/h-s sebességgel hazamenni. Szerencsére a legfrissebb időjárás előrejelzés szerint végig napos időre számíthat a Vitéz Kürtős Team.

Cimkék: korzika piaggio robogó vespa zápor