Autócserére készülünk

2013. május 31. 16:30 | írta: Bálint F Gyula

Napokon belül eldőlhet, hogy milyen autó lesz a társa a Vitéz Kürtős Teamnek a következő túrákon.

Az igazat megvallva a cím nem teljesen fedi a valóságot. Mert lehet, hogy most már van a csapat nevével fémjelzett szakácskönyv, de ott még nem tartunk, hogy a Vitéz Kürtős Teamnek saját autója is legyen. Afrikába a saját Loganommal voltunk, Bázakerettyére és Spanyolországba pedig Gáspár Tiguánja vitt el.

Az már Tunéziában megfogalmazódott bennünk, hogy vissza kellene jönni egy megfelelőbb autóval, és nagyjából azt is tudtuk, hogy mit fed a megfelelőbb jelző. Azonban most jött el az idő, hogy névadónknak, a Vitéz Kürtősnek szüksége van egy új igavonóra, és így lehetőség adódik, hogy az autó kiválasztásánál figyelembe vegyük a Vitéz Kürtős Team jövőbeni terveit is.
Az autó civilben munkaeszközként szolgál majd, rendezvényről-rendezvényre hordja a kürtőskalács készítéséhet használt felszerelést és személyzetet, így az autótípus, ami szóba jöhet egy duplakabinos pick-up.

Mivel a Dacia Duster (vagy Lodgy, ahogy a brazilok gondolják?) alapjaira épülő pick-up-ról egyelőre csak pletyka szinten hallunk, a jelenlegi kínálatban néztünk szét. Miből is lehet válogatni?Toyota Hilux - az elnyűhetetlennek kikiáltott japán igavonó.
Ford Ranger - a legfrissebb modell, a 2013. év pick-upja.
VW Amarok - a legméretesebb, a legkisebb motorral.
Isuzu D-Max - a nemrég frissített fogyasztási rekorder.
Nissan Navarra - amin nem látszanak és nem érződnek az évek.
Mitsubishi L200 - a koros tojás.
Mazda BT50 - a nagyon szürke Ford testvérmodell.
Land Rover Defender Crew Cab - tudunk róla, de nem aranyat, csak kürtőskalácsot árulunk.

A döntés nem egyszerű. Először is vannak a száraz technikai adatok. Aztán vannak az árajánlatok, hiszen igen, már mozgolódunk, és keressük az együttműködési lehetőségeket a képviseletekkel. Ezúton is köszönjük az eddig beérkezett ajánlatokat (Emil Frey, Ivanics, Super Automobil, Porsche Pest, Reálszisztéma).

Ugyanakkor nem kerülhetjük meg a szubjektív benyomásokat. Gáspár szíve a Hilux felé húz, nálam az új Ranger a kedvenc, de mindketten nyitottak vagyunk, csak meg kell minket győzni.

Amiben nem állunk jól, az a tapasztalat, hiszen egyikünknek sem volt ilyen autója. Olvassuk a teszteket, gyűjtjük az adatokat, most pedig hozzátok fordulunk, azon olvasókhoz, akik jártasak vagytok a témában, és akadna jótanácsotok számunkra:

A kommentekben várjuk a javaslatokat, szerintetek mi lenne a legjobb választás a Vitéz Kürtős Team számára?

És hogy ösztönözzük is egy picit az ötletelést, a kommentelők között kisorsolunk egyet a napokban megjelent OTTHONI ÍZEK, 50 + 2 recept Erdély szívéből című szakácskönyvünkből.

Cimkék: amarok defender ford hilux isuzu navarra pick-up ranger toyota vitéz kürtős team