Túlfutottunk a napi célon

2012. augusztus 31. 06:35 | írta: Bálint F Gyula | fotó: a szerző

A Camino eddigi legkönnyebb szakaszán vagyunk túl. Elég sok aszfalt és, a haladás szempontjából hasonló, murvás utakon vezetett az utunk.

Frómistát néztük ki mai célnak, azzal, hogy ha időben idaérünk, tovább megyünk, hogy közelebb kerüljünk Leónhoz. Időközben ugyanis rájöttünk, hogy az oda tervezett pihenőnap még abban a variációban volt benne, amikor Pamplonába mentünk volna autóval. Így azt beszéltük meg, hogy megpróbálunk minden nap a tervezettel egy szakasszal többet megtenni.


A jel, háttérben Castrojeriz várával.


A San Anton-i templom romja.

A credencial hátoldalán van egy térkép, amelyen 20 kilométer körüli távolságra lévő helységek vannak feltüntetve. Ez az a távolság ugyanis, amit egy gyalogos zarándok egy nap alatt megtesz és ezt neveztük szakasznak. Mi általában három-négy ilyen szakaszt tudunk teljesíteni. Sajnos a rendelkezésünkre álló távolság adatok nem teljesen pontosak, más értéket mutat a térkép, más távolságot számoltam én a tervezésnél, és más adatot kapunk a nap végén a GPS loggertől. Amikor az időbeosztás készült, a Google Earth domborzati adatait is próbáltam figyelembe venni, de úgy tűnik az sem mindenhol volt pontos. Így történhetett, hogy a mai napra szállásként megjelölt Castrojerízt már eleve el is vetettük. Frómista egy szakaszra volt tőle.


Sok-sok napraforgó.


San Martín templom Frómistában.

A sík terep miatt nagyon jól haladtunk, egy körül érkeztünk Frómistába, így egyértelmű volt, hogy tovább megyünk. Ugyanez történt a, térkép szrint,18 kilométerre lévő Carrión de los Condes-ben is, úgy döntöttünk, hogy Cervatosban alszunk. Továbbmentünk hát, és egyszer csak azt vettük észre, hogy a Cervatostól 17 kilométerre lévő Carriónt egy szembeni közlekedési tábla 27 kilométerre jelzi, azaz 10 kilométerrel túlmentük, úgy hogy fogalmunk sincs melyik település lehetett Cervatos. Természetesen, ha már így esett, még tovább mentünk és hét óra körül befutottunk Sahagún-ba és elfoglaltuk a szállást egy régi templomban kialakított alberguében. 126 kilométert jöttünk Burgosból!


Az egyetlen komolyabb mai emelkedő, felfelé 12, lefele 18 százalékos lejtővel.


Udvarol...

Sajnos az utóbbi három szálláson nem volt wifi, így a beszámolók feltöltésére az 50 MB-os keretünket kellett használnunk. Ez azonban nem mindig elég, van, hogy meg kell várni az éjfélt, hogy újra aktiválódjon. Ez itt, Sahagúnban nem ment, már a képek forgatása közben is le-lekoppant a szemem, úgy hogy most kicsit csúszni fog a feltöltés. Emiatt az Endomondo adatait sem tudtam feltölteni, majd útközben, egy bárban.


Utunk egy ideig a Canal Castilia mellett vezetett.A térkép szerint 51 kilométerre vagyunk Leóntól és úgy tudjuk a holnapi terep is a maihoz hasonló lesz. Ha ez igaz, egy-kettő körül odaérhetünk, így ha egy napot nem is, de egy felet pihenhetünk, nézelődhetünk a városban.


Mit rögzített a kamera?

Cimkék: carrion de los condes castrojeriz frómista sahagún