Második napja voltunk úton, már a Felső-Duna Beuron utáni szakaszán eveztünk. A festői kis dombok között kanyargó folyón itt találkoztunk először kenutúrázókkal. Gutensteinnél szálltak vízre, nem sokkal azelőtt, hogy ugyanott mi is vízre tettük a kajakot egy kényszerű autós szállítást követően." />

VIDEÓ: Kajak-kenu dodzsem

2014. július 12. 23:18 | írta: Bálint F Gyula

Második napja voltunk úton, már a Felső-Duna Beuron utáni szakaszán eveztünk. A festői kis dombok között kanyargó folyón itt találkoztunk először kenutúrázókkal. Gutensteinnél szálltak vízre, nem sokkal azelőtt, hogy ugyanott mi is vízre tettük a kajakot egy kényszerű autós szállítást követően.



A folyót itt is virág borította, némiképp nehezítve haladásunkat. Valamivel lejjebb feltűnt előttünk a nyolc kenu. Gyerekek ismerkedtek az evezés rejtelmeivel, és úgy tűnt, hogy még nem nagyon megy nekik. Egyik parttól a másikig haladtak, keresztül-kasul az itt nem túl széles Dunán. Rögtön felrémlett bennünk az El Caminós emlék, amikor az utolsó szakaszon megszaporodtak a turista-zarándok csoportok. Őket is óvatosan kellett megközelítenünk a biciklikkel, és mintegy meglepetésszerűen elmennünk mellettük, mert ha egy is észrevette, hogy jövünk, elkiáltotta magát, hogy „Bici!”, amire ahányan voltak, annyifelé próbáltak lemenni az útról.

A bal oldalon felszabadult egy járható sáv. Rákapcsoltunk, megpróbáltunk átcsúszni rajta. Ketten összeakadtak mellettünk. A lányok kenuja felénk fordult.... és koppant a kajakunk oldalán. De túl vagyunk rajtuk.

Egy másik kenu elindul balra. Átérünk! Átérünk? Átérünk? Nem érünk át. Fééék!. A fiúk lassan átcsorognak előttünk. Jobbról érkezik egy újabb kenu, őket is elengedjük. Már csak két kenu van előttünk. Ez már nem lesz probléma.

Túl vagyunk rajtuk, előttünk az üres folyó. Nyomás tovább... Néha persze mi is leállunk, főleg, a szebb szakaszokon, hogy használható felvételeket készítsen a kamera. A Duna ezen szakaszán van ilyen bőven.

Cimkék: beuron dodzsem duna duna 2860 kajak kenu túra