Azt ismeritek, hogy...

2013. október 9. 19:53 | írta: VKT | fotó: Bálint F Gyula

... fut két kürtőskalács a Hármashatár-hegyen? Jelmezpróba és edzés a hétvégi maratonra.

Többen is jelentkeztek a Vitéz Kürtős Team felhívására, amelyben egy negyedik csapattagot kerestünk a hétvégi Flora Maratonstaféta versenyre. A múlt héten Gáspár, Jenci és Zsolt összedugta a fejét, és Donka Attilát választotta.



Miután tegnap elkészültek a jelmezek, a csapat ma késő délután kiugrott a Hármashatár-hegy oldalában található futóösvényre, hogy kipróbálja. Velünk tartott Attila is, akit egyúttal meg is kértem, hogy mondjon pár szót magáról, arról, hogy honnan ismeri a Vitéz Kürtős Team-et illetve, hol találkozott a felhívásunkkal:

"Geográfus vagyok, földrajztanár, illetve turizmus oktató. Egészségturizmus, gyógyfürdő-fejlesztés, ezek, amik az utóbbi években foglalkoztatnak. Nyilván, hogy amikor az ember elfordul az íróasztaltól, más dolgok is foglalkoztatják, engem a futáson az úszáson keresztül, a természetjárás, a túrázás és egyéb őrültségek.

Világjárásom-kelésem közepette, az idei nyáron Tusnádfürdőre, a Tusványos rendezvényre keveredtem, és ott volt egy olyan, igen izgalmas előadás, egy szintén egzotikusnak tekinthető programról, amit mindenképpen meg akartam hallgatni. Ott találkoztam a Vitéz Kürtős Team nevével, ahol egyik előadóként te viszonylag szemléletesen és nagyon lelkesítő módon adtad elő nem csak a zarándokútnak az élményeit, hanem általában azoknak a, mondjuk úgy: őrültségeknek az élményeit, amelyekben a csapattagoknak része van. Ezt tapasztaltam azóta is, látszik a csapat honlapján is, és bárhol találkozik veletek az ember átjön, hogy sok mindennel foglalkoztok a kürtőskalács készítésen kívül, és ennek a kettőnek az egysége áthatott engem is annyira, hogy belevágtam ebbe a sztoriba.

Szereti magát jól érezni az ember, én is így vagyok vele. Nézi a programlehetőségeket, mert annyit dolgozik, hogy mellette ki is kell kapcsolódni. Egyszer aztán szembejött a fesztiválotok. Nézegettem a programot, egyre szimpatikusabb lett, aztán ráakadtam a futóverseny kapcsán feltett hírre, és akkor egy viszonylag hirtelen, ámde vad gondolatom támadt, hogy felveszem veletek a kapcsolatot. Felkötöttem a nadrágot, pennát ragadtam, és egy lendületből megírtam azt a pár sort, amiben igyekeztem bemutatkozni, hogy méltó lehessek egy Vitéz Kürtős Team tagnak. Meg is lett az eredménye, stílszerűen egy futóedzés közben ért a megtisztelő hívás, hogy én lettem a kiválasztott. Azóta egyre nagyobb a lelkesedésem, és azt is egyre jobban látom, hogy mekkora őrültség ez, pozitív értelemben. Állok a kihívás elé, és izgatottan várom mindkét vasárnapi rendezvényt."




A csapat tehát ott lesz a 28. SPAR Budapest Maraton rajtjánál. Egyszerű lesz megtalálni a fiúkat, csak a futó kürtőskalácsot kell keresni. Azt nem ígérhetjük, hogy egy közös fotóra meg fognak állni a verseny időtartama alatt, de lehet próbálkozni.

Amennyiben a látványtól valaki megkívánná a kürtőskalácsot, a Maraton rajtterületén helyben sütött kürtőskalács is lesz. A rendezvényt követően pedig, vagy akár előtte, szeretettel várunk mindenkit a Városháza Parkban, ahol péntektől vasárnapig zajlik, változatos és gazdag programokkal, a Vitéz Kürtős Team által szervezett 1. Kürtőskalács Fesztivál.

Cimkék: budapest donka attila gáspár jelmez jenő kürtőskalács maraton zsolt