27. Spar Budapest Maraton Ekiden-váltója után idén a 28. Nike Budapest Félmaraton Trióba nevezett a kürtőskalácsos csapat." />

Futottunk egyet

2013. szeptember 8. 19:37 | írta: VKT | fotó: futanet.hu

Újra futóversenyen indult a Vitéz Kürtős Team. A tavalyi 27. Spar Budapest Maraton Ekiden-váltója után idén a 28. Nike Budapest Félmaraton Trióba nevezett a kürtőskalácsos csapat.

Új volt a csapat összetétele is: Bálint Gáspár mellett Bálint F Gyula és Kersner Noémi neve szerepelt a rajtlistán. Gyula első alkalommal indult futóversenyen, így ő a rövidebb távot, a 4,6 kilométert vállalta be. Gáspár rajtolt, majd 8,2 kilométer után, a Műegyetem előtt adta át a stafétát Gyulának, akit a Pesti alsó rakparton, a Margit-híd előtt váltott Noémi, neki 8,3 kilométer jutott.

Igen, a csapatunk lánytagja futotta a leghosszabb távot, ez azonban nem udvariatlanság, hanem kőkemény stratégia volt, Noémi ugyanis tapasztalt futó. Eddig kétszer futott egyéniben félmaratont, most pedig az októberi 28. Spar Budapest Maratonra készül, így neki ez a verseny egy kis laza edzés volt.

"Nagyon élveztem a futást. Óriási volt, hogy néhol zene szólt a pálya mellett, néhol dobosok buzdították a futókat. Büszke vagyok, hogy a Vitéz Kürtős Team-et erősíthettem. Jó csapatban futni, várni a másikat a megbeszélt helyen, szurkolni egymásnak." - mondta Noémi a célba érkezés után. Ő egyébként Gáspárral Defendo edzésekre is jár, onnan az ismeretség.Gyula már kevésbé volt lelkes: "Továbbra sem lett kedvencem a futás. Bár néha eljárok kocogni, az idén kevés ilyen alkalom volt, így nem voltam rendesen felkészülve. Kibírtam, felemelő volt része lenni egy ilyen hatalmas mezőnynek, de örvendtem, hogy vége, amikor átadtam Noéminek a chippet."

Gáspár arról mesélt, hogy milyen élmény volt elrajtolni: "Rengetegen induló volt, most már azt is tudjuk, hogy rekordszámú: 12850. Frenetikus érzés, igazi adrenalinbomba egy ekkora tömegben nekivágni Budapest utcáinak. A távom rendben volt, annak ellenére, hogy idén először futottam nyolc kilométert. De tovább kell edzenem, hiszen az egy hónap múlva megrendezésre kerülő Budapest Maraton váltóban valószínűleg nekem kell majd lefutni a 13,9 kilométeres résztávot."

A szervezők honlapja, a www.futanet.hu információi alapján 1330 csapat nevezett a versenyre, közülük 486 ért célba a Félmaraton Trió kategóriában. A Vitéz Kürtős Team 2 óra 4 perc 28 másodperces idővel a 272. helyen végzett.

A csapatnak ezzel nem ért véget az idei futóprogramja, ahogy Gáspár is említette október 13-án a Budapest Maraton a következő megmérettetés. Mivel a verseny egybeesik a Vitéz Kürtős Team által szervezett Kürtőskalács Fesztivállal, egy kis poénnal készül a csapat. Hogy mivel, azt most nem árulhatjuk el, majd a rajtnál kiderül...


Az idei Nike Budapest Félmaratont egy sajnálatos tragédia árnyékolta be. A verseny 20. kilométerében, a Dózsa György úton, egy 27 éves külföldi futó összeesett, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A Vitéz Kürtős Team is csatlakozik a rendező Budapest Sportirodához, és részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak.

Cimkék: budapest budapest sportiroda félmaraton gáspár gyula nike noémi