Két hétig lehet még nevezni a Saharunra

2013. február 1. 17:26 | írta: Bálint F Gyula | fotó: a szerző

A Vitéz Kürtős Team által tavaly teljesített off-road autóverseny és humanitárius kalandtúra idei mezőnye március 7-én vág neki újra a sivatagnak.

Javában zajlik a Budapest-Bamakó rali, a flúgos afrikai futam, ahogyan hivatkozni szoktak rá. Ott voltunk a rajtnál, megírtuk, hogy egy gyergyószentmiklósi csapatnak szurkolunk. Biztos vannak olyanok, akik elgondolkodtak: De jó lenne részt venni egy ilyen versenyen, túrán...

Nos, jó hír számukra, hogy akár öt héten belül útra kelhetnek, hiszen nagyjából ennyi idő múlva rajtol a Saharun Adventure 2013. Nevezni még lehet, lényegesen olcsóbb, mint a BB, csak 10 napot kell rászánni (munkanapból még kevesebbet, hiszen egy hétvége és március 15. is beleesik), családiasabb a hangulat, ugyanakkor jóval komolyabb versenyt ígér.

1. Nem kellenek vízumok: Tunézia jelenleg Észak-Afrika egyik legbiztonságosabb országa, amelybe az EU polgárok vízum nélkül utazhatnak.

2. Nem kell külön autós biztosítás: Tunéziában érvényes az európai kötelező felelősségbiztosítás.

3. Nem kellenek oltások: Tunéziai utazáshoz nincsenek kötelező beadandó oltások

4. A versenytáv 4325 km, Az időtartam 10 nap, mely magába foglalja március 15-ét és egy hétvégét, így pár szabadnapot kell csak kivenni.

5. A Saharun Adventure nem egy asszisztencia mentes futam, jól meghatározott napi szakaszok vannak, minden csapat ugyanott száll meg (kemping, szálloda), az alacsonyabb indulói létszám miatt sokkal családiasabb, barátibb a hangulat.

6. Az útvonal az igazi sivatagba visz, a mezőny három napot tölt majd a Grand Erg óriásdűnéi között. Ez a legolcsóbb lehetőség annak, aki ki szeretné próbálni, milyen egy igazi sivatagi verseny.Ha tehát valaki a Vitéz Kürtős Team nyomdokain szívesen eltöltene egy hetet a fekete kontinensen, hát rajta. Amint a fent leírtakból is látható, jóformán csak elhatározás kérdése.

A Saharun Adventure 2013-ra még két hétig fogadnak nevezést a rendezők. Ez online is megtehető a verseny honlapján:

http://www.saharun.org

A Vitéz Kürtős Team tagjai bármilyen felmerülő kérdésben szívesen állnak az indulni szándékozók rendelkezésére (autokart@autokart.hu), de természetesen ugyanez igaz a szervezőkre (office@saharun.org) is.

Cimkék: 2013 adventure saharun tunézia