Úton a Budapest-Bamako rali mezőnye

2013. január 26. 10:05 | írta: Bálint F Gyula | fotó: a szerző

Január 25-én délután 2 órakor gördült az első autó az afrikai kalandverseny rajtdobogójára. A 4x4-es FIAT Pandát több, mint 100 másik autó követte, mind azzal a céllal, hogy eljusson a 8682 km-re lévő célba.

A hivatalos közlemények szerint 40 ország 420 indulója vágott neki pénteken a nagy afrikai kalandnak. Mind közül a Vitéz Kürtős Team a gyergyószentmiklósi Carpathian 4X4 csapatnak drukkol. Lukács Lehel, Kastal László, Benedek Tibor, Sándor Pongrácz, Páll László és Zsigmond Attila két autóval, egy Land Roverrel és egy Toyotával indultak útnak.„Mi Székelyföldet képviseljük, tehát szeretnénk valamit a székelyektől hagyni Afrikában,” - mondta el Kastal László a Duna TV híradó (19:57-től) stábjának. „Két kopjafát viszünk, az egyiket a Ráktérítőnél fogjuk felállítani, a másikat pedig Bissauban, egy kisebb településen.”

Az erdélyi csapat stílusosan, székely népviseletben állt rajthoz pénteken. Útjukat honlapjukon lehet majd nyomon követni:
www.carpathian4x4.ro

A Budapest-Bamakó rali rajtja előtt készült további fotóink az AUTOKART | autósport és gokart portál galériájában tekinthetők meg:
Budapest-Bamako rajt 2013

Cimkék: 4x4 budapest-bamako carpathian kastal lászló