Az útról

2012. augusztus 26. 01:20 | írta: Bálint F Gyula | fotó: a szerző

Bármennyire is igyekeztünk (listaírás, egyeztetés), mégis sikerült otthon felejteni két lényeges dolgot: egy merevlemezt és egy bukósisakot.

Az előbbi viszonylag hamar, még Székesfehérvár előtt kiderült, amikor arról beszéltünk hova fogjuk letölteni a videókat a GoPro-ról. Gáspárnak kellett volna hoznia egy külső HDD-t, de valamiért abban a hitben volt, hogy a laptopon lévő 64GB elég lehet. És valóban, akár elég is lehet, de a biztonság kedvéért hétfő reggel veszünk egy külső merevlemezt.


Imádkozó sáska a cserjésben

Szóval az, hogy a HDD otthon maradt, még belefér, na de hogy én elinduljak a bukósisakom nélkül, az elég súlyos szórakozottságra utal. Vagy szétszórtságra. Így, vagy úgy, ez is felkerült a holnapi vásárlási listára.


Monte Carlo egy domboldali kilátóról

A több, mint 1900 km-es útról igazából nincs mit és miért írnom. Hosszú és felváltva vezetve is fárasztó. Még akkor is, ha két részletben tettük meg, délelőtt beiktattunk egy kis “pihenőt”. Reggel kilencre érkeztünk meg Monacóba, ahol gyorsan sütöttünk három kürtőskalácsot reggelire, majd bementünk körülnézni Monte Carlóba. A hercegség lenyűgöző, a földrajzi adottságok miatt néhol kaotikusan helyezkednek el az épületek, de éppen ez az összevisszaság ad egy varázst az egésznek.


Egy kis templom

Pár éve eltöltöttem pár órát Luxembourg Cityben, és ott örömmel tapasztaltam, hogy végre valahol megvalósították azt, amiről fotósként többször ábrándoztam: minden vezeték a földben fut, nincsenek a képeken áthaladó elektromos, kábeltévé, meg még ki tudja, hogy milyen kábelek. Nos, Monte Carlo detto.


Épületek 1.


Azt hittem, hogy Szisz Ferenc, de nem, hanem William Grover


Épületek 2.

Amit még le szeretnék írni, Formula 1 rajongóként, hogy végigmentünk a pálya nyomvonalán. Bár tudtam, hiszen mindig elmondják a kommentátorok, hogy mennyire egyenletlen az aszfalt, meg hogy mennyire szűk a pálya, a helyszínen látva mégis meglepett, hogy valóban, mennyire az. Mint ahogy az is meglepő volt számomra, hogy a célegyenes utáni jobbkanyart követően, milyen meredek emelkedőn kell felmenni az autóknak a kaszinó felé.


Casino Monte Carlo

Miután kibámészkodtuk magunkat, jól megnéztünk pár, nem épp hétköznapi autót, köztük az alábbi 6-os BMW alvázra épített coupé Volgát, megettünk egy-egy pizzaszeletet, megetettünk pár galambot és vadkacsát a kaszinóval szembeni, már-már botanikus kertnek is beillő parkban, tovább indultunk Barcelona felé. Kilenc után érkeztünk a katalán fővárosba, tíz óra is elmúlt, mire elfoglaltuk a szállást.


Volga BMW génekkel, vagy BMW Volga génekkel?

Cimkék: barcelona kürtőskalács monaco monte carlo