Lefotózott egy műhold

2015. október 19. 22:11 | írta: Bálint F Gyula | fotó: Google

Mekkora a valószínűsége annak, hogy miközben a Vitéz Kürtős Team Németországban evez a Dunán egy kajakban, épp arra járjon egy műhold, és képet készítsen rólunk?

Márpedig pontosan ez történt tavaly június 8-án.

Úgy derült fény a dologra, hogy Mihálydeák Antal, aki operatőrként velünk volt a túra első 17 napján, ma megosztott pár panoráma képet az Eolex fotó/fim Facebook oldalon, többek között azt, amit a Duna 2860 kajaktúra ötödik napján, szállásadónk udvarán készített, Németországban, Lechsendben. Alá akartam kommentelni a hely nevét, ezért megnyitottam a Google Earth programot, hogy leellenőrizzem a helységnevet.

Ha már ott voltam, gondoltam kicsit nosztalgiázom, "elindultam" lefelé a Dunán, és az erőműveknél megpróbáltam visszaemlékezni, melyik oldalon is kötöttünk ki az átemeléshez. A negyedik erőmű az Ingolstadt-i volt. Ahogy ráközelítettem a zsilip felőli oldalra (jellemzően ott lehetett kiszállni is) egy, a lépcsők felé tempózó kétszemélyes kajakot vettem észre, mintegy 60 méterre a parttól.


Alul, bal oldalt tempózunk a part felé...


Kicsit nagyobban

Lefagytam, ez nem lehet, kizárt! Pedig még a színeket is beleláttam, a sárgás-vöröses, középen fehér kajakot. Tudtam, hogy a programban valahol látható, hogy a megjelenített műholdas fotó mikor készült. Felül kerestem a gomboknál, de végül alul találtam meg: 2014. június 8.

De hiszen akkortájt lehettünk a környéken! Gyorsan megnyitottam a honlapunkat, és belelapoztam a beszámolókba: Lechsendben a június 7-i éjszakát töltöttük, 8-án Ingolstadt után, Neustadt an der Donau-ban aludtunk, így számomra kétségtelen: minket kapott el a műhold.

Frissítés: Időközben készült több frissebb műholdkép is a területről, ezért a korábbi képek között (óra ikon vissza nyillal) található meg a rólunk készült fotó (6/8/2014 dátummal).

Cimkék: duna 2860 fotó google earth ingolstadt műhold