Székelyföldön a Vitéz Kürtős Team

2012. február 7. 20:30 | írta: Bálint F Gyula | fotó: omniplan.hu

Hétfő hajnalban érkeztünk Székelykeresztúrra illetve Székelyudvarhelyre, hogy a terveknek megfelelően e két városban is adománygyűjtési akciókat szervezzünk, illetve további támogatókat találjunk a csapat számára.

A hétfői napon csapatunk újabb médiapartnerrel gazdagodott, a székelykeresztúri Vox 88,6 FM rádió biztosít megjelenési lehetőséget a Vitéz Kürtős Team részére. A stúdióbeszélgetés csütörtökön készül el, aznap a székelyudvarhelyi Más Rádió stúdiójába is hivatalosak vagyunk.
Technikai jellegű segítséget kapunk az Eolex Productions Kft-től is, nekik köszönhetően videó anyag is készülhet az utunkról.

A Tunéziának szánt adományok is szaporodtak, a székelyudvarhelyi MÜTF Oktatási Központ tanszereket és két asztali PC-t ajánlott fel.

A keddi napunk is tárgyalásokkal telt, amelynek eredményeképpen egy új kiemelt támogató csatlakozott csapatunkhoz. A Hargita Line Kft. a székelykeresztúri kábeltelevízió és internet szolgáltató. A szponzorációs csomagjainkban foglaltaknak megfelelően a vállalkozás egyben humanitárius partnerré is vált.

Szerdán újabb cégekkel tárgyaltunk Székelyudvarhelyen. Egy érdemi eredmény született, a Demaco Autócentrumtól ígéretet kaptunk arra, hogy kapunk pár olyan tartalék alkatrészt az autóhoz, amelyeknek nagyobb a meghibásodási esélye egy sivatagi út során. Mi elsősorban a generátorra, önindítóra gondolunk, de ezt még az autót felkészítő szerviz szakembereivel egyeztetjük.

Bár már kedden egyeztettünk a részletekről, csütörtök reggel kaptunk visszajelzést arról, hogy az Udvarhelyi Fiatal Fórum alelnökének koordinálásával, a diáktanácsok a székelyudvarhelyi iskolákban indítanak adománygyűjtési akciókat a napokban. A diákok egy-egy írószerrel, füzettel, rajztömbbel, festékkel segíthetnek összeállítani olyan adomány dobozokat, amelyek címzettei tunéziai iskolák lesznek.

Hasonló kezdeményezés Székelykeresztúron is indul, itt az Orbán Balázs Gimnázium vezetőivel sikerült beszélnünk, akik szintén a diáktanács segítségével látnak megvalósíthatóvá egy tanszer gyűjtést.

A diákszervezetek által szervezett tanszergyűjtés mellett mindkét városban tudunk pénzadományokat is fogadni, amelyek teljes egészében a segélyként vitt gyógyszerek vásárlására lesznek fordítva. Ha valaki úgy gondolja, hogy segítene, Székelyudvarhelyen az UFF irodába tudja beadni az adományt, Székelykeresztúron pedig a kiemelt támogatónk, Hargita Line irodájába, vagy a VOX 88,6 FM stúdiójába. Amennyiben az adományozó kéri és megadja nevét, a 100 lej feletti adományok esetébe nevét fel tudjuk tüntetni honlapunk Humanitárius akció oldalán (összeg nélkül).

A csütörtöki napunk a rádiós beszélgetésekről szólt. Reggel fél kilenckor a székelyudvarhelyi Príma Rádió stúdiójában élő adásban beszélgettünk a Saharunról illetve a Vitéz Kürtős Teamről, az adománygyűjtési akciókról. Ezt követően a Más Rádió szerkesztőségében rögzítettünk egy beszélgetést, amely a jövő hét folyamán kerül adásba több alkalommal. Kora délután a székelykeresztúri VOX 88,6 FM stúdiójában voltunk vendégek, az itt készült beszélgetés pénteken délelőtt lesz hallható. A Más Rádióban illetve a VOX 88,6 FM-nél rögzített beszélgetéseket megkapjuk digitális formában, azokat majd a csapat honlapján is meg lehet majd hallgatni.

A pénteki napra egy székelyudvarhelyi tárgyalás és délutáni Budapestre való visszaindulás volt betervezve. Mindkét dolog sikeres volt, a Hotel Küküllő *** kiemelt támogatóként állt a csapat mögé és délután ötkor sikerült elindulnunk a határ felé.

A Vitéz Kürtős Team március első napjaiban tér vissza Székelyföldre, hogy az összegyűjtött adományokat Budapestre hozza.

Cimkék: demaco eolex productions hargita line hotel küküllő más rádió mütf orbán balázs gimnázium príma rádió rollotec székelykeresztúr székelyudvarhely udvarhelyi fiatal fórum uff vox